Puszysty jak obłok, delikatny jak piórko i rozpływający się w ustach.
Każdy sernik tworzymy od lat w tradycyjny sposób z idealnie dobranego twarogu, który sami mielimy. Jajka pozyskujemy od lokalnych dostawców, a masło oraz śmietanę wybieramy najwyższej jakości. Dzięki temu nasz sernik smakuje po prostu, jak u babci.
Do naszych popisowych serników możemy zaliczyć:
- sernik po wiedeńsku– delikatny, tradycyjny sernik z dodatkiem rodzynek i wanilii, oblany mleczną czekoladą lub posypany cukrem pudrem. Iście smakowita propozycja nas każdą okazję.
- Sernik z owocami– lekki, schłodzony, z dodatkiem pysznych sezonowych owoców. Nietuzinkowa propozycja, aby przypomnieć smak i zapach lata.
- Sernik z galaretką– twaróg i galaretka tworzą aksamitne połączenie, które zadowoli niejednego łasucha. Wybierając ulubiony smak galaretki tworzymy słodką kompozycję na każdą okazję.
Składniki podstawowego sernika:
Twaróg, jaja, cukier, margaryna, masło, ziemniaki, rodzynki, skrobia ziemniaczana, cukier wanilinowy, budyń waniliowy (skrobia ziemniaczana i kukurydziana, aromat, sól), proszek do pieczenia (wodorowęglan sodu, difosforan, mąka pszenna), skórka pomarańczowa.
Uwaga! Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu poprzez dodany proszek do pieczenia.