Sernik

Puszysty jak obłok, delikatny jak piórko i rozpływający się w ustach. 

Każdy sernik tworzymy od lat w tradycyjny sposób z idealnie dobranego twarogu, który sami mielimy. Jajka pozyskujemy od lokalnych dostawców, a masło oraz śmietanę wybieramy najwyższej jakości. Dzięki temu nasz sernik smakuje po prostu, jak u babci. 

Do naszych popisowych serników możemy zaliczyć: 

  • sernik po wiedeńsku– delikatny, tradycyjny sernik z dodatkiem rodzynek i wanilii, oblany mleczną czekoladą lub posypany cukrem pudrem. Iście smakowita propozycja nas każdą okazję. 
  • Sernik z owocami– lekki, schłodzony, z dodatkiem pysznych sezonowych owoców. Nietuzinkowa propozycja, aby przypomnieć smak i zapach lata. 
  • Sernik z galaretką– twaróg i galaretka tworzą aksamitne połączenie, które zadowoli niejednego łasucha. Wybierając ulubiony smak galaretki tworzymy słodką kompozycję na każdą okazję. 

Składniki podstawowego sernika

Twaróg, jaja, cukier, margaryna, masło, ziemniaki, rodzynki, skrobia ziemniaczana, cukier wanilinowy, budyń waniliowy (skrobia ziemniaczana i kukurydziana, aromat, sól), proszek do pieczenia (wodorowęglan sodu, difosforan, mąka pszenna), skórka pomarańczowa.

Uwaga! Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu poprzez dodany proszek do pieczenia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp