Ciasta biszkoptowe

Biszkopt stanowi spód wielu ciast, do których można dodać składniki, które ubóstwia niejeden łasuch. Sekret tkwi w tym, aby sam biszkopt nie był zbyt suchy i tworzył spójną całość. Biszkopt, który pieczemy w naszej cukierni to wyjątkowy wypiek, który jest stworzony z ekologicznych jaj, nadających biszkoptowi intensywnego koloru. Nie jest on także ani za suchy, ani zbyt mokry i często z wyczuwalną lekką nutą cytryny lub na życzenie klienta z posmakiem alkoholu. Dawniej biszkopty były pieczone dwukrotnie – po wyjęciu z formy były ponownie wkładane do pieca, aby były bardziej zwarte. Dziś piece, którymi dysponujemy pieką tak dobrze, że ten zabieg jest zbędny. 

Do ciast ze spodem biszkoptowym zaliczamy:

  • Czekoladowy biszkopt budyniowy z dodatkiem owoców

Składniki: masło, mleko, cukier, jajka, budyń, sezonowe owoce, gorzka czekolada.

  • Cappuccino

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, kawa cappuccino, cukier puder. 

  • Chmurka cytrynowa

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, cytryna, budyń, masło, śmietana kremówka, skórka z cytryny. 

  • Ciasto kokosowe

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, śmietana kremówka, wiórki kokosowe, mascarpone, biała czekolada, laski wanilii. 

  • Toffi

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, kakao, mleko, śmietana kremówka, czekolada. 

  • Ambasador

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, budyń, kakao, masło, czekolada, śmietana. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp