...

Ciasta biszkoptowe

Biszkopt stanowi spód wielu ciast, do których można dodać składniki, które ubóstwia niejeden łasuch. Sekret tkwi w tym, aby sam biszkopt nie był zbyt suchy i tworzył spójną całość. Biszkopt, który pieczemy w naszej cukierni to wyjątkowy wypiek, który jest stworzony z ekologicznych jaj, nadających biszkoptowi intensywnego koloru. Nie jest on także ani za suchy, ani zbyt mokry i często z wyczuwalną lekką nutą cytryny lub na życzenie klienta z posmakiem alkoholu. Dawniej biszkopty były pieczone dwukrotnie – po wyjęciu z formy były ponownie wkładane do pieca, aby były bardziej zwarte. Dziś piece, którymi dysponujemy pieką tak dobrze, że ten zabieg jest zbędny. 

Do ciast ze spodem biszkoptowym zaliczamy:

  • Czekoladowy biszkopt budyniowy z dodatkiem owoców

Składniki: masło, mleko, cukier, jajka, budyń, sezonowe owoce, gorzka czekolada.

  • Cappuccino

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, kawa cappuccino, cukier puder. 

  • Chmurka cytrynowa

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, cytryna, budyń, masło, śmietana kremówka, skórka z cytryny. 

  • Ciasto kokosowe

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, śmietana kremówka, wiórki kokosowe, mascarpone, biała czekolada, laski wanilii. 

  • Toffi

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, kakao, mleko, śmietana kremówka, czekolada. 

  • Ambasador

składniki: jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, budyń, kakao, masło, czekolada, śmietana. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.